download persfoto | website

Quirine van Hoek - viool
Ellen Zijm - accordeon

De Thuiskomst is een duo dat de klankwerelden van viool en accordeon samenbrengt. Met deze bijzondere combinatie weten Quirine van Hoek en Ellen Zijm hun publiek telkens weer te verrassen, door de ongekende mogelijkheden in klank en repertoire.

Quirine en Ellen spelen al samen sinds hun middelbareschooltijd, maar besloten in 2010 hun duo nieuw leven in te blazen als De Thuiskomst. Sindsdien hebben ze lessen gevolgd bij o.a. Stefan Hussong, concerten verzorgd bij o.a. het Grachtenfestival, Fringe programma’s van Oude Muziek festivals en op verschillende grote podia zoals Vredenburg en het Concertgebouw. Beide musici sloten hun Master of Music af met een 10!

Tot hun veelzijdige repertoire behoort ook een aantal thematische programma’s, waarvan er twee reeds op cd zijn uitgebracht: ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ (2015) en ‘Tapas, De Thuiskomst in Spanje’ (2018).

Helpt u mee toekomstige concerten van De Thuiskomst voor ouderen en zieken mogelijk te maken? U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL06 INGB 0005 1527 46 t.n.v. Stichting Muziek in Huis o.v.v. Thuiskomst.

De concertagenda van De Thuiskomst:
do 29 aug 2019
Huize Swellengrebel
Burg. Fockema Andreaelaan 100
3582 KV
Utrecht
Careyn
met muziek uit de Balkan en werken van o.a. Vivaldi en Fauré
Bewoners van onze aanleunwoningen en uit de wijk zijn ook welkom bij de concerten.
do 17 okt 2019
Hogewey
Heemraadweg 1
1382 GW
Weesp
Vivium Zorggroep
met Balkan muziek en werken van o.a. Händel, Vivaldi, Schubert en Bartók
De concerten zijn niet alleen voor de bewoners van Hogewey toegankelijk. Mensen van buiten zijn ook van harte welkom.
za 19 okt 2019
De Antonius Hof