download persfoto | website

Ellen Zijm - accordeon, Quirine van Hoek - viool

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten.

De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek op tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Met De Thuiskomst in de vroege barok brengt muziek van John Dowland en Heinrich Franz van Biber u in 17e-eeuwse sferen. Daarnaast blijven ze op zoek naar bijzonder repertoire waar ze in deze combinatie van instrumenten een nieuw licht op kunnen laten schijnen.

‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België).

Helpt u mee toekomstige concerten van De Thuiskomst voor ouderen en zieken mogelijk te maken? U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL06 INGB 0005 1527 46 t.n.v. Stichting Muziek in Huis o.v.v. Thuiskomst.

De concertagenda van De Thuiskomst:
do 10 mei 2018
Hemelvaartsconcert

De Stichtse Hof
Naarderstraat 81
1251 BG
Laren
Vivium Zorggroep
met volksmuziek en werken van o.a. Vivaldi, Schubert, Dvořák en Grieg
Concert is op het Singerplein.
vr 18 mei 2018

Villa MaJa
Rijsdijk 8
3161 HN
Rhoon
Zorggroep de Laren
met volksmuziek en werken van o.a. Vivaldi, Schubert, Dvořák en Grieg
Zaal open om 14.15 uur. Voor buitengasten is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.
vr 1 jun 2018

Klein Engelenburg