Pieternel Brummelkamp - zang, Yumi Toyama - piano

Pieternel en Yumi traden in 2013 voor het eerst samen op toen Yumi voor een collega inviel bij een liedrecital. Dat zij sindsdien als duo zijn blijven optreden komt voort uit het succes en de klik die ze hadden bij die eerste ontmoeting. Hun muziekkeuze is een bijzondere combinatie van het klassieke lied, stukken voor pianosolo en Nederlandstalige liedjes van bijvoorbeeld Jules de Corte en Harry Bannink.

Pieternel Brummelkamp (zang) speelde als kind viool. Op 17-jarige leeftijd begon ze met het nemen van zanglessen bij mezzosopraan Annett Andriesen. Ze vervolgde haar klassieke zangstudie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze zingt in diverse ensembles en vindt het leuk om soms over de grens van de klassieke muziek heen te gaan.

Yumi Toyama (piano) begon met pianospelen op driejarige leeftijd in Japan. Ze behaalde haar Master’s Degree aan de Chopin Academy of Music in Warschau. Op Internationale concoursen won ze diverse prijzen, o.a. de Chopinprijs in de A. Radziwill Internationale Piano Competitie in Polen. Tegenwoordig treedt zij regelmatig op als solist en kamermusicus in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Yumi een grote liefde en passie voor het begeleiden van jong pianotalent.

De concertagenda van Duo Pieternel en Yumi:
zo 24 jun 2018
Pieternel Brummelkamp - zang
Yumi Toyama - piano

Villa Hoefstaete
Vossenlaan 26
3735 KN
Bosch en Duin
Zorggroep de Laren
met liederen van o.a. Schubert, Brahms, Chopin en Harry Bannink
De concerten zijn voor bewoners en hun familie / vrienden vrij toegankelijk.
za 30 jun 2018
Pieternel Brummelkamp - zang
Yumi Toyama - piano

De Morgenster
Nassaulaan 11
2712 AT
Zoetermeer
Welthuis
met liederen van o.a. Schubert, Brahms, Chopin en Harry Bannink
Gratis entree. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.