Erwin Rommert Weerstra - piano

 

Erwin Rommert Weerstra (1987) is geboren in Leiden en begon op 3-jarige leeftijd piano te spelen. Op 7-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2011 zijn Masterstudie solo-pianospel cum laude afrondde.
Tijdens zijn conservatoriumtijd werd hij tweemaal uitgeroepen tot winnaar van het Steinway Piano Concours. Als winnaar vertegenwoordigde hij Nederland twee keer op het Internationale Steinway Festival te Hamburg, waar hij optrad in de Musikhalle.
Erwin volgde masterclasses door heel Europa bij onder andere Boris Berman, Paul Badura-Skoda, Pierre Reach, Luiz de Moura Castro, Vladik Bronevetzky en Håkon Austbø. In 2011 nam hij deel aan de “International Engadine Summer Piano Academy Samedan” in Zwitserland. Momenteel ontwikkelt Erwin zijn pianospel verder bij Geoffrey Douglas Madge.
In november 2014 won Erwin in het Poolse Warschau de eerste prijs bij het internationale Leopold Godowsky “Young Virtuoso” Pianoconcours.