Heleen Vegter - piano, Ingrid Nugteren - sopraan

 

Ingrid Nugteren en Heleen Vegter vormen sinds 2014 een duo. Zij werpen zich intensief op het omvangrijke liedrepertoire uit met name de negentiende eeuw, maar schuwen uitstapjes naar opera-aria’s en liederen uit andere tijden niet. Ingrid en Heleen genieten van de verfijnde kunst van het lied en proberen hier het maximale uit te halen. Zowel de tekst als de muziek willen in korte tijd veel zeggen en deze zoektocht is wat hen aantrekt in dit genre.

 

Ingrid Nugteren is werkzaam als sopraan en zangdocent. In 2013 sloot zij haar Master of Music af aan het Utrechts conservatorium, waar ze deel uitmaakte van de operaklas en diverse masterclasses volgde. Ingrid zong onder meer de sopraansolo’s in het Stabat Mater van Dvorak en Pergolesi, in missen van Mozart en Rossini en cantates, missen en passies van Bach. Als ensemblezanger is zij actief in het Nederlands Kamerkoor.

 

Pianiste Heleen Vegter studeerde in 2010 af aan de masteropleiding tot uitvoerend musicus in Arnhem, met als specialisatie liedbegeleiding. Masterclasses volgde zij onder andere bij Ronald Brautigam en Rudolf Jansen. Zij voert op projectbasis mini-opera’s uit met diverse bekende aria’s, duetten en trio’s met verschillende zangers en werkt als vaste repetitor voor Zangschool Arnhem en concours Kasteel Doorwerth.