Pianoduo Elvi en Xin

Elvi Kersten - piano, Xin Li - piano

Xin Li is in 1986 geboren te Hangzhou, China en begon al als vijfjarige met piano spelen. In 1996 behaalde zij de eerste prijs op het ‘Pearl Cup’ junior pianoconcours; vervolgens won zij regelmatig concoursen. In 2006 kwam zij naar Nederland om te studeren aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem, waar zij in 2012 haar Master diploma behaalde. Zij geeft concerten als solist en samen met andere musici.
Elvi Kersten (1988) begon op haar negende met vioollessen. Pas op haar dertiende besloot ze hier de piano als tweede instrument aan toe te voegen. Al snel werd de piano haar hoofdinstrument. Ook zij studeerde aan het ArtEZ conservatorium, waar zij in 2010 haar Bachelor diploma behaalde. Hierop besloot zij nog een cursus Chinees te doen, waardoor de piano tijdelijk op het tweede plan kwam.
Sinds 2015 is zij echter weer volop actief als pianiste en vormt zij samen met Xin Li een pianoduo. Behalve klassieke quatre-mainswerken spelen zij ook bewerkingen van bekende stukken zoals bijv. de Canon in D van Pachelbell. Ook hebben zij lichtere werken in hun repertoire zoals “Morning has broken”.

De concertagenda van Pianoduo Elvi en Xin:
do 23 februari 2017
Pianoduo Elvi en Xin
Elvi Kersten - piano
Xin Li - piano

Huize Brandsen
Koningsweg 2
3743 EV
Baarn
met bekende werken van o.a. Mozart en Fauré, afgewisseld door lichter repertoire
Koffie en thee wordt wordt geschonken om 14:30 uur.