Natalia Szmydt - viool
Violeta Gonzalez Tomas - cello
Maria Lopez Belarte - piano

Het in Nederland gebaseerde Artem Trio werd in 2015 gevormd als ensembleonderdeel van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Al sinds de eerste publieke optredens onderscheidt het trio zich met hun gepassioneerde, energieke en expressieve speelstijl. De naam “Artem” (van het Latijnse Ars, dat kunst betekent) werd gekozen vanwege de fascinatie voor de verschillende artistieke disciplines. Het Artem Trio streeft naar nieuwe vormen van klassieke concerten en regelmatig worden de concerten dan ook gecombineerd met andere kunstvormen zoals poëzie of schilderkunst.

De brede interesse van het Artem Trio vertaalt zich in een repertoire van de klassieke periode tot de meest eigentijdse werken. De grote meesterwerken voor pianotrio zijn deel van hun repertoire, maar ook heeft het trio een bijzondere belangstelling voor onbekende en zelden gespeelde muziek. Een van de huidige projecten van het trio is het opnemen van het pianotrio van Henriette Bosmans. Dit werk van de in 1895 geboren Nederlandse componiste wordt zelden gespeeld en is nooit eerder opgenomen.

In 2017 won het trio de eerste prijs op het kamermuziekfestival in Montserrat (Spanje) en een derde prijs op het kamermuziekconcours in Vinaròs (Spanje). Het Artem Trio heeft opgetreden in verschillende concerthallen in Nederland, Frankrijk en Spanje en op gerenommeerde festivals zoals het Kamermuziekfestival in Den Haag en het Zoom Kamermuziekfestival. Dit jaar werd een optreden van het trio live uitgezonden in het programma Opium op NPO Radio 4.

Vanwege de koppeling met zowel Codarts als het Conservatorium van Amsterdam heeft het Artem Trio het voorrecht gehad samen te werken met musici zoals Gijs Kramers, Joris van Rijn, David Kuyken, Bart van der Roer, Amparo Lacruz, Frank van de Laar, Jeroen den Herder en Benzion Shamir. De cellist van het trio, Violeta, heeft het voorrecht om op een mooie Thomas Bertrand cello te spelen (met dank aan Joop Steenman, directeur van Gowrings Continental Gasturbines).

De concertagenda van Artem Trio:
di 4 jun 2019
Artem Trio
Natalia Szmydt - viool Violeta Gonzalez Tomas - cello Maria Lopez Belarte - piano
Naarderheem
Amersfoortsestraatweg 1
1411 HB
Naarden
Vivium Zorggroep
met werken van o.a. Mozart, Brahms, Sjostakovitsj en Piazzolla
Zaal open om 19.30 uur. Hebt u vragen over de concerten in Naarderheem? Bel naar Marlies Groen tel 035 695 44 11 (receptie Naarderheem).
vr 13 sep 2019
Nij Mariënacker
Marienacker 1
8711-CB
Workum
met werken van o.a. Haydn, Mendelssohn, Piazzolla en Sjostakovitsj
Concert is in zaal it Foarhûs.
vr 13 sep 2019
De Ielânen
Harste 11
8602 JX
Sneek
met werken van o.a. Haydn, Mendelssohn, Piazzolla en Sjostakovitsj
Concert vindt plaats in de Kapel.
za 14 sep 2019
Bonifatiushuis
Jachthavenstraat 28
8605-BW
Sneek
met werken van o.a. Haydn, Mendelssohn, Piazzolla en Sjostakovitsj
Na afloop van het optreden is er thee en koffie in de Kajuit.
za 14 sep 2019
Avondrust Patyna
Kerkeburen 66
8754-EB
Makkum
met werken van o.a. Mozart, Brahms, Sjostakovitsj en Piazzolla
Concert is in Restaurant Waerdsicht.
zo 15 sep 2019
Boarnsterhim State
Wjitteringswei 67
8495 JM
Aldeboarn
zo 15 sep 2019
Talma State
Tollewei 33
8621-CX
Heeg
met werken van o.a. Mozart, Brahms, Sjostakovitsj en Piazzolla
Aanmelden voor de concerten kan bij de receptie 0515-334500, vervoer gaat via receptie van Teatskehus 0515-571900. De belbus rijdt de hele middag en 's avonds tot 20:00 uur.
zo 3 nov 2019
Huis van de Wijk Rivierenbuurt