Natalia Szmydt - viool
Violeta Gonzalez Tomas - cello
Maria Lopez Belarte - piano

Het in Nederland gebaseerde Artem Trio werd in 2015 gevormd als ensembleonderdeel van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Al sinds de eerste publieke optredens onderscheidt het trio zich met hun gepassioneerde, energieke en expressieve speelstijl. De naam “Artem” (van het Latijnse Ars, dat kunst betekent) werd gekozen vanwege de fascinatie voor de verschillende artistieke disciplines. Het Artem Trio streeft naar nieuwe vormen van klassieke concerten en regelmatig worden de concerten dan ook gecombineerd met andere kunstvormen zoals poëzie of schilderkunst.

De brede interesse van het Artem Trio vertaalt zich in een repertoire van de klassieke periode tot de meest eigentijdse werken. De grote meesterwerken voor pianotrio zijn deel van hun repertoire, maar ook heeft het trio een bijzondere belangstelling voor onbekende en zelden gespeelde muziek. Een van de huidige projecten van het trio is het opnemen van het pianotrio van Henriette Bosmans. Dit werk van de in 1895 geboren Nederlandse componiste wordt zelden gespeeld en is nooit eerder opgenomen.

In 2017 won het trio de eerste prijs op het kamermuziekfestival in Montserrat (Spanje) en een derde prijs op het kamermuziekconcours in Vinaròs (Spanje). Het Artem Trio heeft opgetreden in verschillende concerthallen in Nederland, Frankrijk en Spanje en op gerenommeerde festivals zoals het Kamermuziekfestival in Den Haag en het Zoom Kamermuziekfestival. Dit jaar werd een optreden van het trio live uitgezonden in het programma Opium op NPO Radio 4.

Vanwege de koppeling met zowel Codarts als het Conservatorium van Amsterdam heeft het Artem Trio het voorrecht gehad samen te werken met musici zoals Gijs Kramers, Joris van Rijn, David Kuyken, Bart van der Roer, Amparo Lacruz, Frank van de Laar, Jeroen den Herder en Benzion Shamir. De cellist van het trio, Violeta, heeft het voorrecht om op een mooie Thomas Bertrand cello te spelen (met dank aan Joop Steenman, directeur van Gowrings Continental Gasturbines).