Artist Pianoduo

Inés Costales - piano
Martje van Damme - piano

Het Artist Pianoduo ontstond in 2018. De pianisten Inés Costales en Martje van Damme ontmoetten elkaar tijdens de wekelijkse groepslessen van David Kuyken. Beiden woonachtig in Amsterdam deelden ze het plezier in samenspelen en een voorliefde voor Frans repertoire en zodoende besloten ze een pianoduo te vormen.

Martje van Damme (Kampen, 1991) begon met pianospelen toen ze acht jaar was. In 2011 werd zij aangenomen bij de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze bij Paolo Giacometti studeerde. Na haar bachelor (cum laude) in 2016 werd ze toegelaten voor de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij David Kuyken. Martje verzorgt tevens solo- en liedrecitals en is actief als repetitor bij diverse koren.

Inés Costales (Gijón, 1990) begon haar piano-opleiding aan de conservatoria van Gijón en Aragón in Spanje. In 2017 behaalde ze het bachelordiploma piano en muziektheorie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze o.m. studeerde bij Martijn Hooning. In hetzelfde jaar werd zij toegelaten tot een nieuw masterprogramma dat een integratie tussen beide gebieden, muziektheorie en uitvoering beoogt. Inés speelt in verschillende kamermuziekensembles.

De concertagenda van Artist Pianoduo:
zo 28 jun 2020
Artist Pianoduo
Inés Costales - piano Martje van Damme - piano
Het Schouw
Dollardplein 2
1025 XJ
Amstelring
met werken van o.a. Ravel, Debussy en Erik Satie
Vanaf 8 dagen vóór de concertdatum zijn gratis kaartjes verkrijgbaar bij de receptie. Concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Joannes de Deo.