Calvo – Torres DUO

Bruno Calvo - trompet
Xavi Torres - piano

Het Calvo – Torres DUO bestaat uit twee van de meest creatieve en dynamische musici uit de Europese muzikale scène. Bruno Calvo en Xavi Torres spelen samen sinds 2009. Ze komen uit Spanje en kwamen na hun studies in Barcelona naar Nederland om zich verder te ontwikkelen als master studenten aan het Conservatorium van Amsterdam.
Ze treden op als duo maar ook in andere ensembles, zoals kwintet, septet of big band. Xavi en Bruno hebben gespeeld op bekende festivals zoals het North Sea Jazz Festival en bekende zalen zoals het Bimhuis. Zij zijn op tournee geweest in Europa, Azië, Amerika en Afrika.

Beide leden hebben ook een klassieke opleiding gevolgd. De combinatie trompet en piano geeft ze de kans om muziek te maken op een heel intieme en speciale manier. Ze vinden in dit duo heel veel vrijheid om met het publiek en met elkaar te communiceren.
Xavi en Bruno hebben als solisten een grote internationale reputatie opgebouwd en hebben prijzen gewonnen in vooraanstaande competities zoals de Thelonious Monk Piano Competition en de Carmine Caruso Jazz Trumpet Solo Competition.

De concertagenda van Calvo – Torres DUO:
wo 16 okt 2019
jazzconcert
Calvo – Torres DUO
Bruno Calvo - trompet Xavi Torres - piano
Oversingel
H. de Grootlaan 30
1381 DE
Weesp
Vivium Zorggroep

Reserveringen voor de concerten kunnen bij het Uitbureau van Oversingel gemaakt worden. Zie http://www.vivium.nl/oversingel_weesp_activiteiten