Fiona Robertson - viool
Pau Marquès - cello
Raquel Garzás - piano

 

Raquel Garzás (piano), Fiona Robertson (viool) en Pau Marquès (cello) komen uit drie verschillende regio’s: de Spaanse Castiliaanse Hoogvlakte, de Schotse stad Glasgow en het eiland Menorca in de Middellandse Zee. Zij ontmoetten elkaar in Nederland tijdens hun master studie aan het conservatorium. In 2017 richtten zij het Camus Trio op.

Zoals de naam aangeeft heeft het trio zich laten inspireren door de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus en zijn geschriften over de non-conformistische geest, de rebellie tegen onrechtvaardigheid en tegelijk zijn absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid.

Aan de conservatoria van Utrecht, Amsterdam en Den Haag werden zij onder meer gecoacht door Viola de Hoog, het Osiris Trio, Timora Rosler, het Quartet Casals en Cuarteto Quiroga. Zij deelden hun passie voor kamermuziek met hen en hebben het trio veel geleerd over de retoriek van de muziek. Ook hielpen zij hen verder met het ontwikkelen van een eigen expressviteit, kleuren en klankrijkdom.

Het Camus Trio heeft inmiddels in verschillende Nederlandse zalen opgetreden, en was op de radio te horen met een interview en in het programma Opium Muziek.