Ella van der Mespel - viool
Orestis Dimitriadis - piano

 

Duo Akūo bestaat uit de Nederlands/Nieuw-Zeelandse violiste Ella van der Mespel en de Griekse pianist Orestis Dimitriadis. Tijdens hun studie op het Utrechts Conservatorium begonnen ze in 2012 met samenspelen. Duo Akūo brengt toegankelijke programma’s met klassieke en populaire werken naar het publiek.

 

Ella van der Mespel (1991) is geboren en getogen in Nieuw Zeeland, waar ze reeds jong in verschillende orkesten speelde. In 2011 verhuisde Ella naar Nederland en in 2017 won zij de tweede prijs in de competitie Prix d’Harmonie en won toen ook de publieksprijs. Ella studeerde respectievelijk bachelor en master aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Zij heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig violiste die ook op jazz podia actief is.

 

Orestis Dimitriadis (1986) studeerde aan de conservatoria van Thessaloniki en Utrecht, waar hij bij Martijn van den Hoek zijn bachelor behaalde. Orestis heeft o.m. deelgenomen aan de festivals ‘Schubert aan de Waal’ en ‘Musik Zentral’ in Bad Aussee (Oostenrijk), waar hij soleerde met de ‘Indernationale Donau Philarmonie’. Orestis geeft solo recitals en kamermuziek concerten in binnen- en buitenland.