Berta Garcia - cello
Noam Staal - cello

 

Berta Garcia Sanz en Noam Staal: twee cellisten die met groot plezier samen optreden, perfect op elkaar zijn ingespeeld en een boeiend muzikaal programma willen delen met een gevarieerd publiek, richtten in 2018 Duo Cellousy op. De naam is een verwijzing naar de jaloezie die velen voelen voor een cellist: wie wil dit instrument, met zijn prachtige klank die zo lijkt op de menselijke stem, nu niet bespelen?

 

Na eerst een studie geschiedenis te hebben afgerond, begon Noam Staal (1987) zijn opleiding tot professioneel cellist bij Jeroen den Herder aan het conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie met een master bij Karlien Bartels in Zwolle, die hij in 2017 afrondde. Noam speelt in meerdere ensembles, speelt in het seizoen 2019-20 o.a. bij de Nederlandse Reisopera en is als dirigent verbonden aan het Zwolse kamerorkest Scaramouche.

 

Berta Garcia Sanz (1991) begon haar studie in Sevilla aan het Manuel Castillo Conservatorium bij Israel Martinez Melero en vervolgde haar studie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle waar ze in 2016 haar masterdiploma behaalde bij Karlien Bartels en Jeroen Reuling. Berta is mede oprichter, organisator en lid van het Libero Strijkorkest. Momenteel is ze daarnaast als cellodocent verbonden aan het Leerorkest en Vivaldi Muziek en geeft ze vele concerten met verschillende ensembles.