Akane Takada - piano, David Cristóbal - saxofoons

David Cristóbal (saxofoon) en Akane Takada (piano) werden een aantal jaren geleden, los van elkaar, uitgenodigd om te komen spelen op het gerenommeerde festival SON (festival voor hedendaagse muziek) in Madrid. Daar werd hen gevraagd om samen een stuk uit te voeren en dat was zo’n enorm succes dat een vervolg niet uit kon blijven. Zo ontstond het Duo Cristóbal-Takada.

De verschillende achtergronden van beide musici zijn buitengewoon interessant; zo studeerde Akane onder andere in Tokyo (Japan) en David onder andere in San Sebastian (Spanje), de plaatsen waar zij oorspronkelijk vandaan komen. David en Akane brengen het beste van twee werelden samen en dat is te horen aan de programma’s die zij samenstellen, met werken van onder meer De Falla, Albeniz, Yoshimatsu en Morimoto.

De concertagenda van Duo Cristobal Takada:
za 24 juni 2017

Rustenborch Van Wijckerslooth
Van Wijckersloothplein 3
2341 BB
Oegstgeest
Marente
met werken van Spaanse en Japanse componisten, o.a. Albéniz, de Falla en Michio Miyagi
Concert is in de grote zaal. Consumpties zijn 2,50 euro. Een vrijwillige bijdrage van buitengasten wordt op prijs gesteld.
zo 25 juni 2017

Vondelstede
A. v.d. Vondelstraat 30
1054 GZ
Stichting AMSTA
U kunt zich aanmelden voor het concert bij Susan Wognum via s.wognum@amsta.nl of 020 - 589 03 00
di 27 juni 2017

Mechropa
Scheveningseweg 96
2584 AC
Den Haag
Saffier De Residentiegroep
Concert is in De Lounge. Na afloop volgt een drankje en hapje.