Carlos Gimenez Martinez - saxofoon
Aliya Iskhakova - piano

Aliya Iskhakova en Carlos Giménez zijn twee gepassioneerde musici uit Rusland en Spanje, twee landen met een enorme muzikale geschiedenis, die elkaar in 2017 ontmoetten aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zij besloten om de verbazingwekkende wereld van muziek voor saxofoon en piano te promoten door het originele repertoire te combineren met transcripties van andere instrumenten. Duo Gimenez-Iskhakova speelt in vele concertzalen en trad o.a. op tijdens het Holland Festival en het Amsterdams Saxfestival.

Carlos Giménez (Spanje) begon met saxofoon toen hij net zeven jaar oud was. Al vroeg nam hij les op het instrument, eerst in zijn geboorteplaats Benimodo en vervolgens in het nabij gelegen Valencia. Een Erasmusbeurs stelde hem in staat zijn bachelor af te ronden aan het Groningse Prins Claus Conservatorium. Zijn masterdiploma behaalde hij in 2019 bij Arno Bornkamp aan het Amsterdams Conservatorium. Carlos won vele prijzen waaronder in 2015 de 2e prijs en publieksprijs bij het internationale saxofoonconcours “Exigentia” in Italië.

Aliya Iskhakova (piano) begon haar pianostudie aan het conservatorium in Kazan en vervolgde haar studie in Rotterdam aan het Codarts conservatorium waar zij in 2017 haar Masterdiploma behaalde. Zij kreeg 1e prijzen bij concoursen in Rusland, Estland en Frankrijk. Na haar master in Rotterdam deed zij een tweede master bij Naum Grubert aan het Conservatorium in Amsterdam, die zij in 2019 afrondde.

De concertagenda van Duo Gimenez-Iskhakova:
zo 13 sep 2020
Vredenbergh
Lovensdijkstraat 7
4818 AJ
Surplus Zorg
met werken van o.a. Chopin, Tsjaikovski, Liszt en Albéniz
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners en zorgpersoneel. Dank voor uw begrip.
do 26 nov 2020
De Marke - De Meenthoek