Juan Sebastián Blanco Chaparro - harp

Duo Lingua laat de hobo en engelse hoorn met de harp samenklinken, een ongewone combinatie die prachtige muziek oplevert van bekende en minder bekende componisten. María Josefa Contreras Gámez en Juan Sebastián Blanco Chaparro ontmoetten elkaar in het Jong Metropole Orkest, een project van het Nationaal Jeugd Orkest. Beiden studeerden toen aan het Conservatorium van Amsterdam.

María Josefa is één van de weinige jazzhoboïsten ter wereld en actief in zowel de klassieke als de jazzwereld. Zij komt uit Spanje, waar zij haar klassieke opleiding volgde. In 2015 verhuisde zij naar Amsterdam voor haar jazz bachelor aan het Conservatorium. Zij heeft opgetreden met orkesten zoals Het Promenade Orkest, NAtionaal Symfonisch KAmerorkest, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en Orquesta de Córdoba.

Voordat hij naar Nederland verhuisde en hier zijn master aan het Amsterdams Conservatorium behaalde, studeerde Juan Sebastián harp in Colombia. Hij speelde daar als harpist in verschillende orkesten zoals de Sinfónica Nacional de Colombia en Filarmónica de Bogotá.

De concertagenda van Duo Lingua:
za 27 aug 2022

De Loericker Stee
Hollandsspoor 1
3994 VT
Houten
Warande
met werken van o.a. Saint-Saëns, Ibert, Rodrigo en Piazzolla
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.
vr 9 sep 2022

Villa Marijke Elisabeth
Oranjelaan 1
1217 LT
Hilversum
Zorggroep de Laren
met werken van o.a. Saint-Saëns, Ibert, Rodrigo en Piazzolla
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.
wo 14 sep 2022

Zorgcentrum Agnes
Rooseveltstraat 1
1931 VN
Egmond aan Zee
De Zorgcirkel
met werken van o.a. Saint-Saëns, Ibert, Rodrigo en Piazzolla
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Bezoek moet binnen de 1½ meter nog een mondkapje op. Dank voor uw begrip.