download persfoto | website

Marijke Groenendaal - sopraan
Jacob Engel - piano

Marijke Groenendaal heeft sinds haar jeugd privé-zangles en heeft deelgenomen aan masterclasses bij onder meer Peter Kooij, Evelyn Tubb en Sarah Walker. Zij wordt momenteel gecoacht door Marjan Kuiper, hoofdvakdocent Zang aan het conservatorium in Zwolle. Marijke verleent regelmatig solistische medewerking aan concerten van koren in Nederland en Engeland.

Jacob Engel kreeg de eerste pianolessen van zijn grootvader, later van Anneke Dekker en Kamilla Bystrova in Den Haag. Het klassieke lied is zijn passie. Als liedpianist volgde hij lessen bij Kelvin Grout, David Willison en Terence Allbright.

Sinds 2006 vormen Marijke en Jacob een duo. Voor de Stichting Muziek in Huis brengen zij programma’s waarin ze op zoek gaan naar dwarsverbanden. Zij maken liederen en aria’s toegankelijk niet alleen door hun voordracht, maar ook door het publiek mee te nemen in het gedicht of het verhaal. Door de levendige toelichtingen kan iedereen zich inleven en genieten van bekende en onbekende muziek.

Marijke en Jacob volgden samen lessen bij Rudolf Jansen, Kelvin Grout en Sepp Grotenhuis, en masterclasses bij Olaf Bär, Robin Bowman, Eugene Asti, Margreet Honig, Julius Drake, Malcolm Martineau, Roger Vignoles en Sasja Hunnego.

De concertagenda van Duo Marijke Groenendaal en Jacob Engel:
vr 26 apr 2019
Marijke Groenendaal - sopraan Jacob Engel - piano
Rosorum Residentie Joannes de Deo
Maerten van Heemskerckstraat 2
2023 ZJ
Rosorum
met liederen van o.a. Schubert, Dvořák, Gershwin en Robert Stolz
zo 19 mei 2019
Marijke Groenendaal - sopraan Jacob Engel - piano
Schutsmantel
Gregoriuslaan 35
3723 KS
Bilthoven
Warande
met liederen van o.a. Schubert, Dvořák, Gershwin en Robert Stolz
Toegang is gratis. Vanaf 14.30 uur wordt koffie en thee geschonken. Consumptiebonnen voor buitengasten zijn verkrijgbaar bij de receptie.