download persfoto | website

Jacob Engel - piano, Marijke Groenendaal - sopraan

Marijke Groenendaal heeft sinds haar jeugd privé-zangles en heeft deelgenomen aan masterclasses bij onder meer Peter Kooij, Evelyn Tubb en Penelope MacKay. Marijke verleent solistische medewerking aan concerten van koren en is verbonden aan Vocaal Ensemble Haags Ad Hoc en “Opera per Tutti”, een gezelschap dat concerten verzorgt met delen uit bekende opera’s.

Jacob Engel kreeg de eerste pianolessen van zijn grootvader, later van Anneke Dekker en Kamilla Bystrova in Den Haag. De laatste jaren concentreert Jacob zich op liedbegeleiding en kamermuziek. Als begeleider wordt hij gecoacht door Kelvin Grout en Kamilla Bystrova en volgde hij lessen bij David Willison en Terence Allbright.

Sinds 2006 vormen Marijke en Jacob een duo. In 2014 brengen zij een programma “De Zee” met liederen van onder meer Berlioz, Britten, Debussy, Haydn, Schubert, Schumann en Wolf.
Marijke en Jacob volgden samen masterclasses bij Olaf Bär, Robin Bowman, Eugene Asti, Margreet Honig en Sasja Hunnego en lessen bij Rudolf Jansen en Kelvin Grout.

Helpt u mee toekomstige concerten van Duo Marijke Groenendaal en Jacob Engel voor ouderen en zieken mogelijk te maken? U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL06 INGB 0005 1527 46 t.n.v. Stichting Muziek in Huis o.v.v. Marijke.

De concertagenda van Duo Marijke Groenendaal en Jacob Engel:
vr 22 dec 2017
Marijke Groenendaal - sopraan