Yulia Gubaydullina - viool
Aliya Iskhakova - piano

Duo Mong werd in 2012 opgericht als een kamermuziekensemble van het Kazan State Conservatory (Tatarstan, Rusland). In 2018 kreeg het duo een tweede start in Nederland, het land waar beide muzikanten naartoe verhuisden om hun opleiding voort te zetten. Bijna niemand in Nederland kent de Tataarse natie, haar cultuur en muziek. Daarom besloten Yulia en Aliya om hier de prachtige Tataarse muziek en cultuur te introduceren. ‘Mong’ is een Tatar-woord, dat niet goed te vertalen is. Het staat voor melancholie, hartelijkheid en lyriek.

Yulia Gubaydullina (viool) kreeg haar eerste vioollessen toen zij 7 jaar was. Vanaf 2005 studeerde zij aan het conservatorium in Kazan. Na het behalen van haar einddiploma viool, speelde zij 9 jaar als 1e violiste in het orkest van het Tatar Opera and Ballet Theater. Sinds 2018 volgt zij aan het Utrechtse Conservatorium (HKU) een masterstudie.

Aliya Iskhakova (piano) begon haar studie eveneens aan het conservatorium in Kazan en vervolgde deze in Rotterdam aan het Codarts conservatorium, waar zij in 2017 haar Masterdiploma behaalde. Zij kreeg 1e prijzen bij concoursen in Rusland, Estland en Frankrijk. Na haar master in Rotterdam deed zij een tweede master bij Naum Grubert aan het Conservatorium in Amsterdam, die zij in 2019 afrondde.

De concertagenda van Duo Mong:
vr 7 aug 2020
Yulia Gubaydullina - viool Aliya Iskhakova - piano
Klein Engelenburg
Spoorstraat 1
6971 CA
Brummen
Domus Magnus
met werken van o.a. Mozart, Tsjaikovski, Debussy en Poulenc
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners en zorgpersoneel. Dank voor uw begrip.
wo 12 aug 2020
Yulia Gubaydullina - viool Aliya Iskhakova - piano