Duo Ter Schegget & Steenhuis

Anna Steenhuis - viool
Lena ter Schegget - viool

Lena ter Schegget en Anna Steenhuis studeerden allebei viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam.

Lena studeerde daarnaast een periode in Wenen bij Gerhard Schulz en in Freiburg bij Sebastian Hamann. Zij soleerde bij verschillende orkesten met werken van Bach, Vivaldi, Pärt, Chausson en Mendelssohn en ontving prijzen bij de Iordens Viooldagen en het Prinses Christina Concours.
Anna studeerde nog een jaar in Zürich bij Rudolf Koelman, soleerde onder andere bij het Utrechts Conservatorium Orkest en het Cugnon Consort en is actief als kamermusicus. Daarnaast remplaçeert zij bij verschillende Nederlandse orkesten.

Bij een masterclass in Frankrijk in 2010 leerden Lena en Anna elkaar beter kennen en ontdekten een inspiratiebron in elkaar. Zij speelden veel samen, eerst in het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, later als violisten van het Besselaar Kwartet en binnen het Cugnon Project, een kamermuziekinitiatief van Chris Duindam. Als duo speelden zij onder andere samen het dubbelconcert van Bach en traden ze op voor Kunst in de Kamer.

De concertagenda van Duo Ter Schegget & Steenhuis:
vr 11 dec 2020
Duo Ter Schegget & Steenhuis
Anna Steenhuis - viool Lena ter Schegget - viool
Klein Engelenburg
Spoorstraat 1
6971 CA
Brummen
Domus Magnus
met werken van Telemann, Mozart, Schubert en Bartók
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.