download persfoto

Henriëtte Wirth – piano solo

Henriëtte Wirth - piano

 

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Klára Würtz en Paolo Giacometti, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Herman Stinders en pianoforte bij Piet Kuijken en Bart van Oort aan respectievelijk het Koninklijk Conservatorium te Brussel en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2014, het C.P.E. Bach-jaar, soleerde zij in een klavecimbelconcert van deze componist onder leiding van Barthold Kuijken. In datzelfde jaar richtte zij een barokorkest in Brussel op, Ars Mirabilis. Hiernaast is zij organist van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17e-eeuwse muziek. Het Castello Consort was afgelopen seizoen te horen tijdens de Händel-Festspiele in Göttingen, het Beverley Early Music Festival te York, en in de grote zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg speelden zij een Fabulous Fringe-concert tijdens het Festival Oude Muziek.

Sinds 2007 is Henriëtte als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Samen met klarinettist Steven Geraads en cellist Timothée Busch, richtte zij in 2009 het Arcadië Trio op. Tevens zingt Henriëtte renaissance polyfonie en speelt zij barokharp.


De concertagenda van Henriëtte Wirth – piano solo:
zo 28 jul 2019
11:00
één uur, zonder pauze
Besloten uitvoering
concert
Henriëtte Wirth – piano solo

Meer informatie
De Es
Hurthstraat 1
3203-LH
Spijkenisse
Argos Zorggroep
met werken uit verschillende perioden