download persfoto | website

Henriëtte Wirth – piano solo

Henriëtte Wirth - piano

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Conservatorium van Utrecht, klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij schreef een doctoraalscriptie over Janny van Wering, de eerste professionele Nederlandse klaveciniste in Nederland. Henriëtte is als solist en als kamermusicus actief. In 2009 richtte zij samen met klarinettist Steven Geraads en cellist Timothée Busch het Arcadië Trio op. Tussen 2014 en 2019 was zij artistiek leider van het barokorkest Ars Mirabilis. Ook is Henriëtte klavecinist van het oude muziekensemble La Favorita. Samen met tenor Pablo Gregorian vormt zij een duo waarin Henriëtte piano en barokharp speelt. Ook in het ensemble L’Olivastro speelt zij barokharp en diens voorloper, gotische harp.
Henriëtte heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven van piano- en klavecimbelles aan kinderen en volwassenen en heeft in 2021 een nieuwe pianolespraktijk geopend in Culemborg.

De concertagenda van Henriëtte Wirth – piano solo:
ma 23 aug 2021
Henriëtte Wirth – piano solo

Villa Sluysoort
Sluysoort 10
3602 AS
Maarssen
Zorggroep de Laren
met werken uit verschillende perioden
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.