Helena Sousa - accordeon
Alejandra Rony - contrabas

Het Rotterdamse Inner Duo is in 2020 gevormd als ensemble onderdeel van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Met behulp van de uitzonderlijk warme toon van de contrabas en de veelkleurige toon van de accordeon willen Alejandra en Helena een muzikale reis creëren die klassieke, wereld- en hedendaagse muziek doorkruist. Na het uitvoeren van “Introspectieve concerten” werken ze nu aan een nieuw project, “Dagdromen”, waarbij de muziek van verschillende culturen contact wil maken met het publiek en hen naar verschillende plaatsen om te reizen, ver van het dagelijkse leven.

Accordeonist Helena Sousa, Spanje, studeerde een master in Haute Ecole des Arts du Rhin, Strasbourg, Frankrijk in 2017. Ze werkt samen met Vertixe Sonora, Real Filharmonía de Galicia, DoelenEnsemble, Maruja Roca Ensemble, Ensemble Intercolor, AKOM Ensemble.

Contrabassist Alejandra Rony, Costa Rica, studeerde een master in Codarts, Rotterdam, in 2018. Ze is uitgenodigd om op te treden met de Rotterdam Chamber Music Society, Metropole Orkest, DoelenEnsemble, Nederlands Philharmonisch Orkest, Brussels Philharmonic, The Fat Lady Opera group, Orchestra of the Americas, Holland Symponie Orkest, RBO Sinfonia, Sinfonia Rotterdam.