Celia Torres Ruiz - cello
Carla Bos - harp

 

Duo Les Cygnes bestaat uit Carla Bos (harp) en Cèlia Torres Ruiz (cello). Carla en Cèlia brengen een gevarieerd repertoire dat naast de twee zwanen van Saint-Saëns en Villa-Lobos, onder meer werken uit de barok en van Argentijnse tango-componisten omvat.

Celliste Cèlia Torres Ruiz komt uit Barcelona. Na haar vooropleiding in Spanje studeerde zij in Nederland aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de cellisten Michel Strauss en Jan-Ype Nota. Lesgeven en cellospelen zijn haar grote passie. Zij treedt op met diverse klassieke en hedendaagse ensembles en orkesten, zoals het Alberti Strijkkwartet en Modelo62, in Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Brazilië en Turkije. Naast klassieke en hedendaagse muziek speelt zij ook jazz en wereldmuziek met ensembles als Chamber9.

Harpiste Carla Bos is verbonden aan het Remix Ensemble for Contemporary Music te Porto, Portugal. Daarnaast is zij als freelancer zowel solistisch als met kamermuziekensembles, koren en orkesten werkzaam bij o.a. Schönberg Ensemble, Doelen Ensemble en Residentie Orkest. Ze maakte tournees naar o.m. Amerika, Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Portugal en Rusland. Carla is ook verteller en zingt bij haar harp. Zij studeerde net als Cèlia aan het Haagse Koninklijk Conservatorium en studeerde af bij Edward Witsenburg (bachelor en kamermuziek) en Ernestine Stoop (master).