Martien Oster - gitaar
Matheus Nicolaiewski - contrabas
Jean-Clair de Ruwe - drums

Gitarist Martien Oster behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Met een indrukwekkende staat van dienst staat Martien al jaren aan de top in de Nederlandse jazzscene. Martien heeft gewerkt en cd’s opgenomen met o.a. Monty Alexander, Diana Krall en Dr. Lonnie Smith. In 2016 tourde hij met fusionpionier Larry Coryell die Martien beschrijft als een “intelligente en soulvolle gitarist”. Zijn meest actuele CD productie deed hij met Harold Mabern, de pianist die jarenlang met Wes Montgomery speelde.

Geboren en getogen in Brazilië, verhuisde bassist Matheus Nicolaiewsky in 2011 naar Nederland om contrabas te studeren aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts in Rotterdam. Zijn stijl van spelen maakt Matheus tot een van de meest gevraagde bassisten van het land en daarbuiten. Hij speelde onder meer met Peter Bernstein, Stochelo Rosenberg, Jazz Philarmonic Orchestra of St Peterburg, Max Ionata en Frits Landesbergen. Matheus tourt regelmatig door Europa, Zuid Amerika en Rusland.

Drummer Jean-Clair de Ruwe heeft in 2004 zijn studie aan het Conservatorium van Utrecht cum laude afgesloten.
In 2016 kreeg Jean-Clair een beurs van het Mignon Muziekfonds om zich verder te bekwamen als musicus en ging voor 2 maanden naar New York waar hij les kreeg van Rodney Green en Kenny Washington. Jean-Clair heeft het podium gedeeld met onder meer Roy Hargrove, Charles McPherson, Howard Alden, Bert Joris, Ferdinand Povel, Bert van den Brink en het Millenium Jazz Orchestra.

De concertagenda van Martien Oster Trio:
zo 8 sep 2019
Martien Oster Trio
Martien Oster - gitaar Matheus Nicolaiewski - contrabas Jean-Clair de Ruwe - drums
Leo Polak
Saaftingestraat 8
1069 BW
Amstelring

Gratis toegang.
zo 8 sep 2019
De Burghave
Provincienlaan 5
2101 SP
Heemstede

do 12 sep 2019
45 minuten voor en 30 min. na de pauze
Schouwenhove
Schouwenhove 172
2332 DT
Leiden

Er zijn 25 plaatsen voor omwonenden beschikbaar.
ma 16 sep 2019
Villa Sluysoort
Sluysoort 10
3602 AS
Maarssen
Zorggroep de Laren

Bij tijdige melding kan Villa Sluysoort u helpen met vervoer voor dit concert via email zorg.maarssen@zorggroepdelaren.nl of telefonisch: 0346 - 745 745.
za 28 sep 2019

2584 AC
Den Haag
Saffier De Residentiegroep

Concert is in De Lounge van Mechropa. Na afloop volgt een drankje en hapje. Concert is toegankelijk voor wijkbewoners en familie van clienten.
di 26 nov 2019
Huize Bijdorp