download persfoto

Martien Oster Trio

Martien Oster - gitaar
Matheus Nicolaiewski - contrabas
Jean-Clair de Ruwe - drums

 

Gitarist Martien Oster behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Met een indrukwekkende staat van dienst staat Martien al jaren aan de top in de Nederlandse jazzscene. Martien heeft gewerkt en cd’s opgenomen met o.a. Monty Alexander, Diana Krall en Dr. Lonnie Smith. In 2016 tourde hij met fusionpionier Larry Coryell die Martien beschrijft als een “intelligente en soulvolle gitarist”. Zijn meest actuele CD productie deed hij met Harold Mabern, de pianist die jarenlang met Wes Montgomery speelde.

 

Geboren en getogen in Brazilië, verhuisde bassist Matheus Nicolaiewsky in 2011 naar Nederland om contrabas te studeren aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts in Rotterdam. Zijn stijl van spelen maakt Matheus tot een van de meest gevraagde bassisten van het land en daarbuiten. Hij speelde onder meer met Peter Bernstein, Stochelo Rosenberg, Jazz Philarmonic Orchestra of St Peterburg, Max Ionata en Frits Landesbergen. Matheus tourt regelmatig door Europa, Zuid Amerika en Rusland.

 

Drummer Jean-Clair de Ruwe heeft in 2004 zijn studie aan het Conservatorium van Utrecht cum laude afgesloten.
In 2016 kreeg Jean-Clair een beurs van het Mignon Muziekfonds om zich verder te bekwamen als musicus en ging voor 2 maanden naar New York waar hij les kreeg van Rodney Green en Kenny Washington. Jean-Clair heeft het podium gedeeld met onder meer Roy Hargrove, Charles McPherson, Howard Alden, Bert Joris, Ferdinand Povel, Bert van den Brink en het Millenium Jazz Orchestra.


De concertagenda van Martien Oster Trio:
wo 28 okt 2020
14:00
2 maal 30 minuten
Besloten uitvoering
jazzconcert
Martien Oster Trio
Martien Oster - gitaar Matheus Nicolaiewsky - contrabas Jean-Clair de Ruwe - drums
Meer informatie
Swaenesteyn
Nieuwendamlaan 1
2547 JG
Den Haag
Saffier De Residentiegroep

I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.