Peter Bansberg - marimba
Arjan Roos - vibrafoon

Het Palissander Marimba Duo wordt gevormd door Peter Bansberg en Arjan Roos. Zij spelen afwisselend marimba en vibrafoon, twee fraai klinkende grote melodische slaginstrumenten. Peter studeerde slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium en begeeft zich als uitvoerend musicus zowel in de wereld van klassieke muziek als jazz en lichte muziek. Hij heeft onder meer opgetreden in de Holland Orkest Combinatie, de Marinierskapel en in theaterproducties van Joop van den Ende.

Ook Arjan Roos heeft een zeer gevarieerde podiumervaring, van symfonische concerten (o.a. Radio Filharmonisch Orkest, Gelders Orkest) en opera- en balletbegeleidingen (o.a. De Nederlandse Opera) tot diverse ad-hoc formaties en kleinere ensembles zoals het marimbakwartet Carrefour en (met zijn zus mezzo sopraan Mieke van Laren) het duo Sub-Rosa.

De muziek van het duo varieert van klassieke muziek tot pop en jazz, van Bach tot aan de Beatles en Duke Ellington. Met een enorm enthousiasme nemen zij hun publiek mee in de wereld van deze bijzondere melodische slagwerkinstrumenten. Verrassend om te horen, spectaculair om te zien.

De concertagenda van Palissander Marimba Duo:
za 17 okt 2020
De Morgenster
Nassaulaan 11
2712 AT
Zoetermeer
Welthuis
met muziek van o.a. Bach, Schumann, Chick Corea en The Beatles
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.
zo 18 okt 2020
het Van Goghkerkje
Papenvoort 2a
5671 CR
Nuenen
met muziek van o.a. Bach, Schumann, Chick Corea en The Beatles
Reserveren voor het concert is noodzakelijk en kan via de website van Cultuur Overdag (www.cultuuroverdag.nl); zitplaatsen worden toegewezen. Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de vereiste corona-maatregelen.
zo 8 nov 2020
Dubbelmonde
Koningstraat 290
3319 PH
Dordrecht
PZC Dordrecht
met muziek van o.a. Bach, Schumann, Chick Corea en The Beatles
I.v.m. Coronamaatregelen UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.