Palissander Marimba Duo

Peter Bansberg - marimba
Arjan Roos - vibrafoon

Het Palissander Marimba Duo wordt gevormd door Peter Bansberg en Arjan Roos. Zij spelen afwisselend marimba en vibrafoon, twee fraai klinkende grote melodische slaginstrumenten. Peter studeerde slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium en begeeft zich als uitvoerend musicus zowel in de wereld van klassieke muziek als jazz en lichte muziek. Hij heeft onder meer opgetreden in de Holland Orkest Combinatie, de Marinierskapel en in theaterproducties van Joop van den Ende.

Ook Arjan Roos heeft een zeer gevarieerde podiumervaring, van symfonische concerten (o.a. Radio Filharmonisch Orkest, Gelders Orkest) en opera- en balletbegeleidingen (o.a. De Nederlandse Opera) tot diverse ad-hoc formaties en kleinere ensembles zoals het marimbakwartet Carrefour en (met zijn zus mezzo sopraan Mieke van Laren) het duo Sub-Rosa.

De muziek van het duo varieert van klassieke muziek tot pop en jazz, van Bach tot aan de Beatles en Duke Ellington. Met een enorm enthousiasme nemen zij hun publiek mee in de wereld van deze bijzondere melodische slagwerkinstrumenten. Verrassend om te horen, spectaculair om te zien.

De concertagenda van Palissander Marimba Duo:
wo 28 sep 2022
Palissander Marimba Duo
Peter Bansberg - marimba
Arjan Roos - vibrafoon

Torenhof
Torenlaan 22
1261 GD
Blaricum
Vivium Zorggroep
met muziek van o.a. Bach, Schumann, Scott Joplin en The Beatles
UITSLUITEND voor bewoners. Dank voor uw begrip.