Rembrandt Strijkkwartet

Annerien Stuker - viool, Dirk Feller - altviool, Hieke Dam - viool, Keimpke Zigterman - cello

Vier ervaren kwartetspelers richtten in 2015 het Rembrandt Kwartet op met als doel, toegankelijke en aansprekende muziek te spelen, vooral ook op plaatsen waar die muziek niet altijd klinkt. De naam was snel gekozen: als het kwartet repeteert, kijken zij uit op de school waar Rembrandt ooit studeerde; dat zorgt voor inspiratie en motivatie.
Annerien Stuker (1987) begon als 6-jarige met vioollessen en speelde vanaf haar 8ste in diverse jeugdorkesten. In 2013 rondde zij haar master opleiding af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Sindsdien heeft ze in verschillende orkesten de rol van concertmeester vervuld. Annerien bespeelt een instrument uit de school van Giovanni Battista Grancino, die haar ter beschikking is gesteld door het NMF.
Hieke Dam (1987) begon eveneens als 6-jarige met vioollessen. In 2011 behaalde zij haar master diploma aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hieke speelde o.a. in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarvan de laatste 2 jaar als concertmeester. Zij is lid van het Ciconia Consort en het Noordpool orkest en remplaceert o.a. bij het Noord Nederlands Orkest.
Dirk Feller (1985) begon op 8-jarige leeftijd met viool spelen, maar koos later voor altviool. In 2012 rondde hij zijn master af aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelde onder andere als aanvoerder in het Nationaal Jeugdorkest en maakte in 2010 en 2011 deel uit van het European Union Youth Orchestra en in 2009 van de Ligeti Academy.
Op 6-jarige leeftijd begon Keimpke Zigterman (1986) met zijn eerste cellolessen. In 2005 werd hij aangenomen aan het Haagse Koninklijk Conservatorium en in 2008 vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Keimpke volgde masterclasses bij o.a. Jaap van Zweden en Dmitri Ferschtman en bespeelt een Engelse cello uit de achttiende eeuw.

De concertagenda van Rembrandt Strijkkwartet:
za 23 september 2017
Najaarsconcert
Rembrandt Strijkkwartet
Annerien Stuker - viool
Hieke Dam - viool
Dirk Feller - altviool
Vita-wijkcentrum Pluspunt
Smeenklaan 1
1182 GC
Amstelveen
Vita-Amstelland
met werken van o.a. Mozart, Schubert, Dvořák en Sibelius
Na afloop wordt een drankje geschonken.