download persfoto | website

Diederik Ornée - klarinet
Annelies Vrieswijk - saxofoon
Mark Toxopeus - piano

Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Deze combinatie van instrumenten is uniek en bijzonder veelzijdig. Alle bewerkingen zijn van de leden van Rodion Trio zelf. De naam Rodion is gebaseerd op de hoofdpersoon van Fjodor Dostojevski’s roman ‘Misdaad en straf’, Rodion Romanovitsj Raskolnikov, die vindt dat de regels van wat maatschappelijk verantwoord is, niet op hem van toepassing zijn…
Diederik Ornée (1983) studeerde moderne klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won verschillende prijzen: o.a. de prijs voor beste solist van de DAAD (Deutsche Akademische Austausch Dienst). Annelies Vrieswijk (1983) studeerde saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium, aan de Kungliga Musikhögskolan en aan het Conservatorium van Amsterdam (Master).
Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem. Daarna behaalde hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Helpt u mee toekomstige concerten van het Rodion Trio voor ouderen en zieken mogelijk te maken? U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL06 INGB 0005 1527 46 t.n.v. Stichting Muziek in Huis o.v.v. Rodion.

De concertagenda van Rodion Trio:
do 27 jun 2019
Rodion Trio
Diederik Ornée - klarinet Annelies Vrieswijk - saxofoon Mark Toxopeus - piano
Oranjestein
Oranjelaan 7
3941 DR
Doorn
Pro Senectute
met werken van o.a. Beethoven, Dvořák, Grieg en Granados
Toegankelijk voor bewoners en hun familieleden.