Jacqueline van der Zwan - fluit
Anna van Nieukerken - piano

Tango Por Dos bestaat uit Anna van Nieukerken (piano) en Jacqueline van der Zwan (fluit).

Anna & Jacqueline spelen eigen arrangementen van tango’s. De dames gaan de tango’s dansen noch zingen: wél vertellen zij tussen het spelen door waar de tango over gaat.

De muziek en de inhoud van de teksten van tangoliedjes weerspiegelen de sociale omstandigheden waarin zij ontstaan zijn: in het Buenos Aires van eind 19e, begin 20e eeuw. De tango heeft het levensgevoel van enkele generaties inwoners van Buenos Aires vertolkt. In de teksten heerst een levendige afwisseling van sfeer en stemming: vrolijk, prijzend, poëtisch, rauw, patriottisch, uitdagend, sarcastisch enzovoort.

Anna & Jacqueline nemen de luisteraar mee in de historische ontwikkeling van de tango-cultuur, die zich kenmerkt door sociale verscheidenheid en emotionele meerstemmigheid. De tango als het ‘levenslied’ van Buenos Aires.

De concertagenda van Tango Por Dos:
zo 23 jun 2019
Jacqueline van der Zwan - fluit Anna van Nieukerken - piano
Avondlicht
Geldelozeweg 66
1625-NX
Hoorn
Wilgaerden
met tangomuziek van o.a. Ángel Villoldo, Aníbal Troilo en Gerardo Rodriguez
zo 30 jun 2019
Jacqueline van der Zwan - fluit Anna van Nieukerken - piano
Vondelstede