Ben van den Dungen - sax
Vincent Koning - gitaar
Steve Zwanink - contrabas

‘Swing Time’ van trio The Society o.l.v. saxofonist Ben van den Dungen is een tot de verbeelding sprekend muziekprogramma waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz. De dertiger jaren zorgden voor de bloei van deze spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op zoals bijvoorbeeld het orkest van Duke Ellington. U daalt af in de nachtclubs, het laatste geroezemoes
verstomt, de musici verschijnen op het podium en het avontuur begint. Muziek met een grote dosis nostalgie en een “happy feel”.

Ben van den Dungen begon zijn carrière in de 80er-jaren. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 5.000 concerten in 70 verschillende landen gegeven.

“Jazz moet ‘danceable’ (dansbaar) zijn en de blues moet erin zitten”, zei Louis Armstrong ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor trio The Society. Dit trio bestaat uit een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier.

De concertagenda van The Society:
zo 20 okt 2019
jazzconcert
Ben van den Dungen - sax Vincent Koning - gitaar Steve Zwanink - contrabas
Roomburgh
Hof van Roomburgh 46
2314 ZC
Leiden
R.K. Zorgcentrum Roomburgh

zo 17 nov 2019
jazzconcert
Ben van den Dungen - sax Vincent Koning - gitaar Steve Zwanink - contrabas
Dubbelmonde
Koningstraat 290
3319 PH
Dordrecht
Zorggroep Crabbehoff

Buitengasten kunnen zich aanmelden bij de receptie van Dubbelmonde, tel. 078-6162222. Zaal gaat open om 14:30 uur. Na afloop wordt een drankje geschonken.