Trio Cantabile

Martin Bungeroth - cello, Yoko Kanamaru - altviool, Yukiko Hasegawa - piano

Het Trio Cantabile bestaat uit Yoko Kanamaru (viool en altviool), Martin Bungeroth (cello ) en Yukiko Hasegawa (piano). De vier instrumenten viool, altviool, cello en piano worden gespeeld door drie musici.

Yoko Kanamaru, geboren in Tokyo, begon haar muziekstudie op 5-jarige leeftijd. Aanvankelijk viool en vanaf 19-jarige leeftijd altviool. Ze won diverse prijzen en onderscheidingen bij onder andere de International Brahms Competition (eerste prijs) en de Premio Valentino Bucchi Competition (eerste prijs). Sinds 2003 is zij werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Martin Bungeroth studeerde cello aan de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten, aan de Freiburg University of Music (Diploma) en aan de universiteit voor Muziek en Dans Keulen (Master). Tijdens en na zijn studie werkte Martin in verschillende Duitse orkesten (Hamburg Symphoniker, Keuls Opera Orkest). Tot 2012 was hij eerste aanvoerder in het Regensburg Opera Orkest. Sindsdien werkt Martin als tweede aanvoerder cello in de Sinfonia Rotterdam en als cello remplacant in het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Yukiko Hasegawa, geboren in Japan, begon op 4-jarige leeftijd met haar eerste pianolessen. Ze ontving een Bachelor of Music diploma voor piano en fortepiano en behaalde het Masterdiploma voor piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Yukiko is werkzaam als begeleider voor The International Holland Music Sessions. In 2014 organiseerde zij in samenwerking met Artmotion het Festival der Kunsten in het Statenkwartier, Den Haag. Zij is verbonden als docent aan Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

De concertagenda van Trio Cantabile:
wo 5 jun 2019
Trio Cantabile
Yoko Kanamaru - altviool Martin Bungeroth - cello Yukiko Hasegawa - piano
het Zonnehuis Amstelveen
Groenelaan 7
1186 AA
Amstelveen
Zonnehuisgroep Amstelland
met werken van o.a. Brahms, Dvořák en Piazzolla
Buitengasten zijn i.v.m. beperkte ruimte welkom in overleg. Bel met receptie Het Zonnehuis 020 4265200.