Johanneke Vogel - sopraan
Heleen Vegter - piano

 

Johanneke Vogel, sopraan en Heleen Vegter, piano ontmoetten elkaar tijdens een masterclass van Charlotte Margiono en Jon Thorsteinson waar zij muziek van Scandinavische componisten onder de loep namen. Klassiek lied is voor hen beiden een passie. Zij verbinden graag bekend en onbekend repertoire op een verrassende manier met elkaar in hun afwisselende liedprogramma’s.

Sopraan Johanneke Vogel studeerde in 2009 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar docenten waren Lenie van den heuvel en Maria Acda. Op dit moment wordt Johanneke gecoacht door Charlotte Margiono. Zij is veelal in lied en oratorium te horen, maar schroomt niet om ook muziektheater te maken en opera/operette te zingen. Ze is door het hele land in verschillende zalen en kerken te horen.

Pianiste Heleen Vegter studeerde in Arnhem bij Frank van de Laar, volgde masterclasses o.a. bij Rudolf Jansen en Ronald Brautigam en specialiseerde zich tijdens haar masteropleiding in liedbegeleiding. Zij geeft regelmatig concerten als liedduo, werkte mee aan diverse operaprojecten en is actief als repetitor.