Westerpark Duo

Stephan Heber - cello
Brook Cuden - piano

Stephan Heber werd in 1977 geboren in Kiel, Duitsland. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste cellolessen. Stephan studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij achtereenvolgens Dimitri Ferschtman, Monique Bartels en Gregor Horsch. Daarna volgde hij lessen bij Ulrike Schäfer en Guido Schiefen in Keulen. Van 2006 tot 2015 was Stephan Heber als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede. Sinds 2009 is hij vast lid bij het Cello8ctet Amsterdam. Daarnaast is hij sinds 2015 coördinator kamermuziek bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Amerikaanse pianiste Brook Cuden treedt veelvuldig als soliste en kamermusicus op in Europa en de Verenigde Staten. Na het afsluiten van haar studie aan Northwestern University (Illinois) in 1994 won ze de 1995 Farwell Award in Chicago en in 1997 de MTNA State Collegiate Piano Competition. Sindsdien heeft ze in de VS en Europa solo recitals gegeven, en meest recentelijk met theatermaker en choreograaf Andreas Denk samengewerkt voor dans- en muziekvoorstellingen.

Sinds 2004 vormen Heber en Cuden een duo en waren zij ivaak te zien op hedendaagsemuziek-podia in Europa. Liefde voor het klassieke repertoire brengt ze echter altijd terug naar de oude meesters. Hun samenwerking is veelzijdig, vol energie en zij staan bekend om hun vernieuwende vertolkingen.

De concertagenda van Westerpark Duo:
do 20 jun 2019
Westerpark Duo
Stephan Heber - cello Brook Cuden - piano
Hogewey
Heemraadweg 1
1382 GW
Weesp
Vivium Zorggroep
met werken van o.a. Vivaldi, Beethoven, Lalo en Rachmaninov
De concerten zijn niet alleen voor de bewoners van Hogewey toegankelijk. Mensen van buiten zijn ook van harte welkom.