Esther van Hees - zang
Robbert Suilen - zang-gitaar

 

Esther Van Hees (1991) afkomstig uit België, behaalde een bachelor jazz zang aan het conservatorium van Tilburg gevolgd door een master jazz zang aan het conservatorium van Amsterdam. In 2013, haar bachelor afstudeerjaar, mocht zij de conservatorium talent Award in ontvangst nemen.
In 2013 bracht Esther haar debuut EP ‘ Got Wings’ uit, in 2016 en 2018 bracht zij 2 albums uit: ‘Esther en Mateusz’ met gitarist Mateusz Pulawski. In 2019 bracht Esther onder haar eigen naam een album uit met bewerkingen van Nederlandstalige nummers van oa Ramses Shaffy met Jeroen van Vliet op piano en Miguel Boelens op sax. In 2020 bracht zijn met haar duo ‘Blue Sands de EP ‘Flowers made of clay’ uit. Esther is tevens zangeres bij het sextet ‘ Islander’s Dilemma’ van Spaanse trompettist Natanael Ramos. Met deze band tourde ze al in Tenerife, Colombia en Chile. Sinds 2020 is Esther (online) werkzaam als docent zangtechniek op het conservatorium van Suriname.
 

Beide ouders van Robbert Suilen zijn muzikant. Zijn liefde voor muziek is hem dus met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd startte hij met zingen en gitaar spelen. Op de middelbare school begon hij in bandjes te spelen en liedjes te schrijven. De Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam was een logische volgende stap. In 2018 studeerde hij af aan de Masteropleiding jazz zang. Naast zijn opleiding als uitvoerend vocalist, heeft hij zich op het Conservatorium ook verdiept in compositie, zang- en gitaartechniek.
Met zijn eigen band Hireth en eigen compositeis combineert hij zang, elektrische gitaar en loopstations tot een spannend en gelaagd geheel.