Jaarverslag 2020

Lees ons Inhoudelijk jaarverslag 2020.

Stukje uit het jaarverslag:

[…] Corona en alle overheidsmaatregelen hebben een groot effect gehad op ieders leven en uiteraard ook op onze concerten. De eerste persconferentie van MP Rutte op 12 maart 2020  waarin hij de eerste strenge maatregelen aangekondigde, leidde direct tot een zeer groot aantal annuleringen van concerten op korte termijn. In de daarop volgende week kon er welgeteld één concert doorgaan. In de weken 21 t/m 23 van 2020 konden helemaal geen concerten plaatsvinden, terwijl precies een jaar eerder in die drie weken meer dan 50 concerten plaatsvonden.

Vanaf week 31 konden er weer wat meer concerten plaatsvinden, ongeveer de helft van het gebruikelijke aantal concerten. In week 52 ging Nederland weer in lockdown en daalde het aantal concerten opnieuw.

In heel 2020 vonden 321 concerten plaats, waarvan 187 in coronatijd. Van die 187 concerten vonden er 34 buiten, en 153 binnen in de zorgcentra plaats.

Direct in de eerste lockdown zijn alternatieven bedacht en efficiënte communicatiemiddelen – flyers en online formulieren – ontworpen om ons publiek alsnog te bereiken. Al op 1 april 2020 vond het eerste één op één gesprek plaats tussen een bewoner en één van onze musici. Deze gesprekjes worden gevoerd via Skype, Zoom of gewoon per telefoon. Op 16 april 2020 vond het eerste openlucht optreden plaats. […]

Rotterdam, 25 juni 2021

Stichting Muziek in Huis
Nico de Gier, directeur

Jubileumboek bestellen? Ga naar onze shop.
Stichting Muziek in Huis ondersteunen? Bekijk de opties.

Jaarverslagen voorgaande jaren:

Jaarverslag 2020 en jaarrekening.
Jaarverslag 2019 en jaarrekening
Jaarverslag 2018 en jaarrekening
Jaarverslag 2017 en jaarrekening
Jaarverslag 2016 en jaarrekening
Jaarverslag 2015 en jaarrekening
Jaarverslag 2014 en jaarrekening
Jaarverslag 2013 en jaarrekening

U kunt de Acte van oprichting en het huishoudelijk reglement openen, als PDF bestanden.