Het gaat om de kwaliteit van leven

Bij Stichting Muziek in Huis gaat het niet om wat mensen niet meer kunnen, maar om wat ze nog wél kunnen: genieten van klassieke muziek, genieten van mooie momenten! Met muziek spreken we het gezonde deel van ál onze luisteraars aan. Want mensen zijn nooit te oud of te ziek om geroerd te worden door muziek. We beogen met de concerten de kwaliteit van leven van ouderen en zieken te verhogen. Daarom brengen wij concerten naar de mensen toe, die dit anders niet kunnen meemaken. En dat – zo mogen we al meer dan 20 jaar ervaren – betekent vaak heel veel voor hen.

20 jaar - 10.000 concerten - 500.000 luisteraars

Stichting Muziek in Huis organiseert meer dan 700 klassieke kamermuziekconcerten per jaar. Dat doen we al sinds 1999 in zorgcentra zoals verzorgings- en verpleeghuizen, klinieken en revalidatiecentra verspreid over het hele land. Maar liefst 50 verschillende ensembles, met verschillende samenstellingen en repertoire, zetten de luisteraars in het zonnetje. Wij werken met ervaren en zeer gemotiveerde musici, die graag bij ouderen en zieken ‘thuis’ komen om voor hen op te treden. Lees wat Muziek in Huis voor uw bewoners kan betekenen in onze brochure klassiek of brochure jazz.

Dankzij onze vrienden en vrijwilligers

Natuurlijk doen we dit niet alleen. Financiële bijdragen van vrienden en particuliere fondsen maken het mogelijk dat Muziek in Huis jaarlijks 30.000 luisteraars kan bereiken met haar concerten. En dankzij de inzet van de fantastische vrijwilligers op de locaties en concertbegeleiders kunnen de bewoners die uitvoeringen onbezorgd bijwonen, genieten van prachtige muziek en in heel andere sferen komen.

Nieuws

Doe mee en laat ouderen en zieken genieten!

Doe mee en laat ouderen en zieken genieten. In 2023 werft Stichting Muziek in Huis (SMiH) kleine ensembles en solisten voor optredens Care for Jazz en SMiH klassieke concerten. Daarnaast kunnen musici, muziekdocenten en musicologen zich opgeven voor De Muziekvriendenkring (pilot 2024, nieuw initiatief van SMiH). De audities voor 2023/2024 vinden plaats op vrijdag 16 juni 2023 in Amsterdam (Noord).

Opmaak Jaarverslag 2022

Zoals ieder jaar rond deze tijd worden het jaarverslag en de jaarcijfers van voorgaand jaar opgemaakt. Het is een jaarlijkse periode van terugblikken en introspectie. Hebben we bereikt wat we wilden bereiken? Zijn we onze beloften nagekomen? Sluit ons aanbod van ‘concerten op maat’ bijvoorbeeld nog wel aan op de vraag? Gelukkig ontvangen we het hele jaar door veel evaluaties van de concerten van zowel musici als zorgcentra. Wat leren die evaluaties ons?

De Muziekvriendenkring

Naarmate je ouder wordt, wordt het steeds lastiger – offline – nieuwe contacten te leggen en vriendschappen te sluiten. Als er dan ook nog geliefden, vrienden en/of activiteiten wegvallen, ligt eenzaamheid op de loer. Veel activiteiten, zoals concert-, museumbezoek of cursussen leveren sowieso vaak hooguit kortstondige, incidentele contactmomenten op. De Muziekvriendenkring is een nieuw sociaal-cultureel initiatief, waarbij verbinding en duurzaamheid centraal staan. Start 2024.

Noraly Beyer

'Muziek verbindt en verbroedert. Ik ga volop genieten en ik hoop van harte u ook'.

Noraly Beyer in haar inleiding bij het jubileumconcert met Wayenberg en Oei in Warmond: …. het is prachtig om te zien dat uit verschillende locaties van Marente bewoners en hun begeleiders hier bijeen zijn om dit concert bij te wonen.

Erica Terpstra

'Muziek in Huis geeft kleur aan het leven van kwetsbare ouderen!'

Erica Terpstra: Ik kon mij als kind al, soms zo blij en dankbaar voelen, dat ik er bijna geen raad mee wist. Mijn vader heeft ooit het advies gegeven: “Als je dan zo gelukkig bent, is het minst dat je kunt doen daar iets van door te geven aan een ander”.

www.ericaterpstra.com

Pieter Wispelwey

'Muziek in Huis, het perfect dubbelsnijdende mes: stimulans en inspiratie over en weer. Prachtig, geweldig en belangrijk.'

Over muziek: “Het is als met eten, soms heb je gesmuld en heb je de dag erop weer honger”.

Foto © www.pieterwispelwey.com Tekst: Het Parool

Paul Witteman

'Graag blijf ik mijn naam verbinden aan Stichting Muziek in Huis.'

Bepaalde muziek hoort bij mensen zoals de glimlach of een verbeten trek op hun gezicht. Een melodie kan een herkenningstune van een liefde zijn tussen twee mensen met wie het zonder die muziek niet zover zou zijn gekomen.

Foto: VARA. Tekst: Uitgeverij Balans

Bestuur, directie & medewerkers

Huib Ramaer

Algemeen bestuurslid
Musicoloog

Voor mij is kamermuziek onmisbaar. Stel uitgaan is fysiek geen optie? Dan helemaal! Noblesse oblige onze musici aan podia te helpen. Resultaat? Een mediterrane gloed, mensen fleuren er van op! Dankbaar werk, sociale taak.

Huib Ramaer

Frank Verschoor

Voorzitter
Zorgmanager

Volgens mij is Muziek in Huis één van de weinige echte innovaties in de zorg van de afgelopen decennia. Een aanbod dat de bewoners en medewerkers in onze zorgcentra echt aanspreekt. Daarom zet ik mij graag in voor Muziek in Huis.

Frank Verschoor

Ginette Snijders

Coördinator concertbegeleiding
Manager performing arts

Concertbegeleider: zorgen voor een optimale uitvoering. Zorg voor musici en medewerkers tehuizen: noden en behoeften op elkaar afstemmen. Feedback met het oog op verbetering uitvoeringen. Vrijwilliger bij SMIH: zinvol en leuk werk!

Ginette Snijders

Nico de Gier

Oprichter/directeur
Hoboïst

Muziek brengt ons in een andere wereld. Om dat te ervaren, hoef je geen instrument te kunnen spelen of kenner te zijn. En het mooiste is misschien wel dat een mens nooit te oud of te ziek is om van muziek te kunnen genieten!

Nico de Gier

Ellister van der Molen

Algemeen bestuurslid
Jazzmusicus

Mooi om voor een doelgroep die niet meer zelf de festivals langs kan hoppen een kwalitatief en gevarieerd muziekaanbod te kunnen bieden.

Ellister van der Molen

Nienke Stel

Penningmeester
Financieel directeur

Ik ben betrokken bij Muziek in Huis omdat ik graag een steentje wil bijdragen aan twee belangrijke pijlers in onze maatschappij, zorg en cultuur. Op de concerten ervaar ik dat klassieke muziek bij mij, en vele anderen, een gevoelige snaar raakt.

Nienke Stel

Tim van Motman

Operationeel manager
Musicoloog

Bij Muziek in Huis zorg ik voor een goed verloop van het operationele proces: programma’s, persberichten, affiches, communicatie en administratie. Voel me zeer thuis bij de stichting als musicoloog en omdat het goede doel mij aanspreekt.

Tim van Motman

Lonneke Mertens

Algemeen bestuurslid
Eigenaar Concreet Strategie & Advies

Ouderen en zieken kunnen door MiH blijven genieten van klassieke muziek, uitgevoerd door professionele musici. Ik werd meteen enthousiast toen ik over deze Stichting hoorde en lever als bestuurslid met plezier een bijdrage aan dit mooie initiatief.

Lonneke Mertens