Het gaat om de kwaliteit van leven

Bij Stichting Muziek in Huis gaat het niet om wat mensen niet meer kunnen, maar om wat ze nog wél kunnen: genieten van klassieke muziek, genieten van mooie momenten! Met muziek spreken we het gezonde deel van ál onze luisteraars aan. Want mensen zijn nooit te oud of te ziek om geroerd te worden door muziek. We beogen met de concerten de kwaliteit van leven van ouderen en zieken te verhogen. Daarom brengen wij concerten naar de mensen toe, die dit anders niet kunnen meemaken. En dat – zo mogen we al meer dan 20 jaar ervaren – betekent vaak heel veel voor hen.

20 jaar - 10.000 concerten - 500.000 luisteraars

Stichting Muziek in Huis organiseert meer dan 700 klassieke kamermuziekconcerten per jaar. Dat doen we al sinds 1999 in zorgcentra zoals verzorgings- en verpleeghuizen, klinieken en revalidatiecentra verspreid over het hele land. Maar liefst 50 verschillende ensembles, met verschillende samenstellingen en repertoire, zetten de luisteraars in het zonnetje. Wij werken met ervaren en zeer gemotiveerde musici, die graag bij ouderen en zieken ‘thuis’ komen om voor hen op te treden. Lees wat Muziek in Huis voor uw bewoners kan betekenen in onze brochure klassiek of brochure jazz.

Dankzij onze vrienden en vrijwilligers

Natuurlijk doen we dit niet alleen. Financiële bijdragen van vrienden en particuliere fondsen maken het mogelijk dat Muziek in Huis jaarlijks 30.000 luisteraars kan bereiken met haar concerten. En dankzij de inzet van de fantastische vrijwilligers op de locaties en concertbegeleiders kunnen de bewoners die uitvoeringen onbezorgd bijwonen, genieten van prachtige muziek en in heel andere sferen komen.

Nieuws

Terugblik op 2018

Nog nooit heeft de stichting in één jaar zo veel concerten georganiseerd: zevenhonderzevenendertig, waaronder een kleine honderd jazzoptredens. En nog belangrijker ...

20-jarig bestaan

Zondag 3 februari 2019 bestaat Stichting Muziek in Huis precies 20 jaar. Nico de Gier, oprichter en directeur: "Ik geloof wel dat ik mag zeggen dat het 20 onstuimige jaren waren voor de ouderenzorg." Er hebben de afgelopen 20 jaren ...

‘Voor Hans veel liefs van Greetje Kauffeld’

Het 10.000-ste concert van Stichting Muziek in Huis is gevierd met een tournee in september langs 10 zorgcentra met een fameus viertal: Greetje Kauffeld - zang, Ellister van der Molen - trompet, Edwin Corzilius– contrabas en Lex Jasper – piano. Hans, een luisteraar bracht een zorgvuldig bewaard briefje mee ...

Noraly Beyer

'Muziek verbindt en verbroedert. Ik ga volop genieten en ik hoop van harte u ook'.

Noraly Beyer in haar inleiding bij het jubileumconcert met Wayenberg en Oei in Warmond: …. het is prachtig om te zien dat uit verschillende locaties van Marente bewoners en hun begeleiders hier bijeen zijn om dit concert bij te wonen.

Erica Terpstra

'Muziek in Huis geeft kleur aan het leven van kwetsbare ouderen!'

Erica Terpstra: Ik kon mij als kind al, soms zo blij en dankbaar voelen, dat ik er bijna geen raad mee wist. Mijn vader heeft ooit het advies gegeven: “Als je dan zo gelukkig bent, is het minst dat je kunt doen daar iets van door te geven aan een ander”.

www.ericaterpstra.com

Pieter Wispelwey

'Muziek in Huis, het perfect dubbelsnijdende mes: stimulans en inspiratie over en weer. Prachtig, geweldig en belangrijk.'

Over muziek: “Het is als met eten, soms heb je gesmuld en heb je de dag erop weer honger”.

Foto © www.pieterwispelwey.com Tekst: Het Parool

Paul Witteman

'Graag blijf ik mijn naam verbinden aan Stichting Muziek in Huis.'

Bepaalde muziek hoort bij mensen zoals de glimlach of een verbeten trek op hun gezicht. Een melodie kan een herkenningstune van een liefde zijn tussen twee mensen met wie het zonder die muziek niet zover zou zijn gekomen.

Foto: VARA. Tekst: Uitgeverij Balans

Bestuur, directie & medewerkers

Nienke Stel

Penningmeester
Financieel directeur

Ik ben betrokken bij Muziek in Huis omdat ik graag een steentje wil bijdragen aan twee belangrijke pijlers in onze maatschappij, zorg en cultuur. Op de concerten ervaar ik dat klassieke muziek bij mij, en vele anderen, een gevoelige snaar raakt.

Nienke Stel

Lonneke Mertens

Algemeen bestuurslid
Eigenaar Concreet Strategie & Advies

Ouderen en zieken kunnen door MiH blijven genieten van klassieke muziek, uitgevoerd door professionele musici. Ik werd meteen enthousiast toen ik over deze Stichting hoorde en lever als bestuurslid met plezier een bijdrage aan dit mooie initiatief.

Lonneke Mertens

Tim van Motman

Operationeel manager
Musicoloog

Bij Muziek in Huis zorg ik voor een goed verloop van het operationele proces: programma’s, persberichten, affiches, communicatie en administratie. Voel me zeer thuis bij de stichting als musicoloog en omdat het goede doel mij aanspreekt.

Tim van Motman

Frank Verschoor

Voorzitter
Zorgmanager

Volgens mij is Muziek in Huis één van de weinige echte innovaties in de zorg van de afgelopen decennia. Een aanbod dat de bewoners en medewerkers in onze zorgcentra echt aanspreekt. Daarom zet ik mij graag in voor Muziek in Huis.

Frank Verschoor

Ginette Snijders

Coördinator concertbegeleiding
Manager performing arts

Concertbegeleider: zorgen voor een optimale uitvoering. Zorg voor musici en medewerkers tehuizen: noden en behoeften op elkaar afstemmen. Feedback met het oog op verbetering uitvoeringen. Vrijwilliger bij SMIH: zinvol en leuk werk!

Ginette Snijders

Huib Ramaer

Algemeen bestuurslid
Musicoloog

Voor mij is kamermuziek onmisbaar. Stel uitgaan is fysiek geen optie? Dan helemaal! Noblesse oblige onze musici aan podia te helpen. Resultaat? Een mediterrane gloed, mensen fleuren er van op! Dankbaar werk, sociale taak.

Huib Ramaer

Mirsa Adami

Secretaris
Concertpianist

Bewonderen van mooie muziek - in het bijzonder als jonge musici spelen en als "oma's en opa's" luisteren - ervaar ik als een van de puurste vormen van menselijke communicatie.

Mirsa Adami

Nico de Gier

Oprichter/directeur
Hoboïst

Muziek brengt ons in een andere wereld. Om dat te ervaren, hoef je geen instrument te kunnen spelen of kenner te zijn. En het mooiste is misschien wel dat een mens nooit te oud of te ziek is om van muziek te kunnen genieten!

Nico de Gier