Anna Britala - viool
Aris Georgakopoulos - piano

 

De Letse violiste Anna Britala begon op haar zesde met vioollessen bij Igors Doriņš. In 2008 verhuisde Anna naar Amsterdam om bij Ilya Grubert te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2013 haar Bachelor studie afrondde. In die tijd heeft ze deelgenomen aan o.a. de Nederlandse Strijkkwartet Akademie en St Lawrence String Quartet Seminar in Stanford, VS.
Haar Master opleiding volgde Anna op het Utrechts Conservatorium bij Elisabeth Perry, waar ze ook de kans kreeg om als solist op te treden in Mallorca. Sinds 2019 is Anna lid van de 1e viool groep bij het Noord Nederlands orkest. Ernaast treedt zij als soliste op en met verschillende kamermuziek ensembles.

 

Pianist Aris Georgakopoulos behaalde in Griekenland diploma’s in zowel piano als theorie, harmonie en contrapunt. Daarna studeerde hij piano en kamermuziek bij Klara Wurtz aan het Utrechts Conservatorium, met als bijvak compositie. Aris heeft als solist en kamermusicus opgetreden o.a. in de concertzalen Megaron in Athene en Tivoli Vredenburg in Utrecht. Naast optreden werkt Aris ook als pianodocent en arrangeur, met een passie voor creëren via het samenbrengen van verschillende muzieksoorten.

 

Als duo richten Anna en Aris zich op communicatie en plezier: zij doen niets liever dan klassieke muziek toegangelijk maken voor een breed publiek.