Gunnar Graafmans

 

Gunnar Graafmans, drummer, vibrafonist en slagwerker, geeft regelmatig concerten (met zijn eigen formaties of als begeleider) in binnen- en buitenland en op radio en tv. Daarnaast doet hij ook studiowerk.

 

De afgelopen jaren speelde Gunnar met gerenommeerde namen uit de jazzwereld als Ferdinand Povel, Deborah J Carter, Rob van Kreeveld, Carl Schulze, Ruud Bos, Eef Albers, Ronald Snijders, Marjorie Barnes en vele anderen.

 

Naast uitvoerend musicus is Gunnar Graafmans ook muziekdocent voor de klas, en geeft hij cursussen aan leerkrachten (dus volwassenen) in het middelbaar onderwijs en leerkrachten in het basisonderwijs.

 

Gunnar heeft zowel een volledig afgeronde opleiding klassieke muziek slagwerk, als lichte muziek slagwerk , alsmede eerstegraads bevoegdheid in het muziekonderwijs, behaald bij het Rotterdams conservatorium Codarts en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Het vertellen en uitleggen over klassieke en lichte muziek aan groepen, is iets waar Gunnar zich bijna dagelijks mee bezig houdt. Hij biedt om te beginnen twee verschillende series lezingen aan in het kader van de Muziekvriendenkring.

 

1. De magie van het slagwerk in de klassieke muziek.

Gunnar verzorgt mooie lezingen over de rol van het slagwerk in de klassieke muziek. Dit gelardeerd met mooie muziekfragmenten en natuurlijk gepresenteerd met meegebrachte slaginstrumenten.

 

2. De geschiedenis van de jazz of te wel: waarom swingt het zo?

Afgelopen jaren heeft Gunnar verschillende lezingen en presentaties gegeven over de geschiedenis van de jazzmuziek. Dit ook met de muzikale ondersteuning van o.a. de vibrafoon. Dit typische instrument dat zo herkenbaar is in de jazzmuziek.