download persfoto

Pianoduo Elvi en Xin

Elvi Kersten - piano
Xin Li - piano

 

Xin Li is in 1986 geboren te Hangzhou, China en begon al als vijfjarige met piano spelen. In 1996 behaalde zij de eerste prijs op het ‘Pearl Cup’ junior pianoconcours; vervolgens won zij regelmatig concoursen. In 2006 kwam zij naar Nederland om te studeren aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem, waar zij in 2012 haar Master diploma behaalde. Zij geeft concerten als solist en samen met andere musici.
Elvi Kersten (1988) begon op haar negende met vioollessen. Pas op haar dertiende besloot ze hier de piano als tweede instrument aan toe te voegen. Al snel werd de piano haar hoofdinstrument. Ook zij studeerde aan het ArtEZ conservatorium, waar zij in 2010 haar Bachelor diploma behaalde. Hierop besloot zij nog een cursus Chinees te doen, waardoor de piano tijdelijk op het tweede plan kwam.
Sinds 2015 is zij echter weer volop actief als pianiste en vormt zij samen met Xin Li een pianoduo. Behalve klassieke quatre-mainswerken spelen zij ook bewerkingen van bekende stukken zoals bijv. de Canon in D van Pachelbell. Ook hebben zij lichtere werken in hun repertoire zoals “Morning has broken”.


De concertagenda van Pianoduo Elvi en Xin:
zo 9 jun 2019
14:30
2 maal 30 minuten
Openbare uitvoering
Pinksterconcert
Pianoduo Elvi en Xin
Elvi Kersten - piano Xin Li - piano
Meer informatie
De Zandzee
Iepenlaan 354
1406 RG
Bussum
Vivium Zorggroep
met werken van o.a. Schubert, Brahms, Dvořák en Irving Berlin
zo 16 jun 2019
15:00
één uur, zonder pauze
Besloten uitvoering
Vaderdagconcert
Pianoduo Elvi en Xin
Elvi Kersten - piano Xin Li - piano
Meer informatie
Huize Het Oosten
Rubenslaan 1
3723 BM
Bilthoven
Huize Het Oosten
met werken van o.a. Schubert, Brahms, Dvořák en Irving Berlin